Bekijk deze nieuwsbrief online voor optimale leesbaarheid.

Digital

Nieuwsbrief digitaal werken september 2015

Jaargang 15, aflevering 7

 
 

Nul procent verandering graag - een kleine vakantieherinnering

Een jaar of tien geleden was de Süddeutsche Zeitung een belangrijke bron voor onze nieuwsvoorziening in de zomer.

In de zomer van 2005 bijvoorbeeld publiceerde de krant een artikel over een eigentijdse mevrouw genaamd Connie. Ze had een villa in Salzburg geërfd van een aangetrouwde tante.

Verder lezen? Klik hier.

 
   
 

SharePoint als middel voor digitaal samenwerken en archiveren (tweedaagse workshop op 4 en 11 november 2015)

De workshop SharePoint als middel voor digitaal samenwerken en archiveren is volledig vernieuwd en uitgebreid naar twee dagen, met meer mogelijkheden tot interactie (in SharePoint online!) en vanaf heden in samenwerking met de iFaculty van VHIC.

Interesse? lees de uitgebreide workshopbeschrijving!

 
   
 

Veel vragen over veranderen… Digital aan het woord.

In het najaar van 2014 stelde een student aan mij (Ronald Groeneweg) een heleboel vragen. Nou ja, zeven vragen in elk geval, en ik gaf zeven antwoorden. Heel mooie antwoorden, al zeg ik het zelf. Daarom zijn ze ook op onze site te vinden.

Verder lezen: >>>

 
   
 

Klaar voor de toekomst… dankzij de cloud

In de oude doos vonden we een interview met Jan Abels, manager IT Woningstichting Rochdale. Een paar interessante passages, die waarschijnlijk nog vrij lang actueel zullen blijven.

Verder lezen: >>>

 
   
 

De zelfstandigheid van de netwerkschijven

Ooit beweerde ik (Ronald Groeneweg): “De netwerkschijven hebben geen status.”
Dat is een onjuiste bewering.
Kantoorklerken geboren na 1950 hebben over het algemeen geen zin om hun dossiers in te leveren bij het archief. Dat is te ver lopen of het archief maakt toch alles kwijt. Kantoorklerken geboren na 1950 hebben over het algemeen wel zin om hun digitale documenten op hun netwerkschijven op te slaan. Ze maken er een rommeltje van, maar de netwerkschijven krijgen wel wat het archief zou moeten krijgen.

Verder lezen: >>>

 
   
 

Werk in uitvoering door Digital

Ook na de zomer is Digital nog steeds lekker aan het werk, overal in Nederland.

Een update van onze projecten:

ProRail en SharePoint Online
De bedrijfseenheid ICT van ProRail (800 man) is bijna helemaal over op SharePoint Online. Met twee andere grote bedrijfseenheden is een start gemaakt. Het blijkt prima te werken: documentmanagement en digitaal archiveren in standaard SharePoint (zonder maatwerk). Natuurlijk zijn niet meteen alle medewerkers blij, daarom ook worden ze tot op hun werkplek ondersteund. In de zomer van 2016 moet iedereen over zijn.

Provincie kan verder met digitaal samenwerken
De provincie Fryslân zet stappen op het gebied van digitaal samenwerken. Ook Fryslân kiest verstandig voor ‘gestandaardiseerd’ en ‘geen maatwerk’ om binnen die kaders haar weg te vinden naar een intuïtieve manier van digitaal werken.
Digital heeft deze zomer een implementatieplan en een prototype van de samenwerkingsomgeving (inclusief digitaal archiveren) opgeleverd. Beide naar tevredenheid. De provincie kan in het najaar flinke stappen voorwaarts zetten.

Hogeschool gaat digitaal
Digital heeft, onder de veelzeggende titel ‘Op weg naar digitaal werken’, een advies en plan van aanpak ingediend voor de invoering van een aantal quick wins ter verbetering van de documenthuishouding bij Zuyd Hogeschool (Limburg). Daarmee kunnen de eerste stappen worden gezet die dienen als voorbeeld voor de digitalisering van de hele organisatie.

WCC Group ondersteunt projecten met SharePoint Online
WCC Group is leverancier van het ELISE Platform, ontworpen “to find meaningful results in large amounts of complex data”. WCC werkt wereldwijd en wilde graag alle medewerkers (overal en altijd) toegang geven tot de documenten binnen projecten. SharePoint Online leek het ideale platform. Maar wie kon het inrichten? Digital kreeg de opdracht, ontwierp een sjabloon voor digitale projecten, trainde de medewerkers en jawel: WCC beschikte in korte tijd over een zelfbedachte en tegelijk gestandaardiseerde, moderne samenwerkomgeving.

Vervanging voor gemeente Bunschoten
Digital heeft het besluit tot vervanging en bijbehorend handboek opgesteld. Aan Bunschoten nu de taak om de volgende stap te zetten: het besluit formeel te nemen.

Daarnaast zijn we nog actief in een programma bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, bij Urenco, bij de Veiligheidsregio Limburg Noord, bij het Leger des Heils, bij Duiker Combustion Engineers, bij Keerpunt Hilversum, bij de gemeente Westland en andere gemeenten.

 
   
 

En verder...

 
   
 

Vuilnisman helpt agent

Big brother in Califonië!
De burgemeester van de stad San Jose in Californië heeft voorgesteld om vuilniswagens te dezelfde automatische kentekenplaatscanners die nu al op de plaatselijke politiewagens zitten.

Verder lezen: >>>

 
   
 

Kantoorgluren bij de buren

Als je een kantoor hebt en je wilt dat helemaal fris opnieuw inrichten, dan kun je kijken op Kontor. Daar krijg je een inkijkje in de mooiste kantoren van de wereld. En wat blijkt? Er zijn ook Nederlandse kantoren bij!

Kontor is bedoeld voor facility managers en heeft als belangrijkste doelstelling die doelgroep samenbrengen met interieurarchitecten. Om uiteindelijk de kwaliteit van het kantoorleven in de wereld te verbeteren. De meeste kantoorwerkers zitten immers vaker op kantoor dan in de eigen huiskamer.

Verder lezen: >>>

 
   
 

Zwolle wil warm én digitaal

Zwolle stelt zijn burgers en bedrijven een app beschikbaar om zaken met de gemeente te doen. Daarme wil de gemeente “een goede digitale dienstverlening combineren met een warme, betrokken klantrelatie”. En dat allemaal volgens de lijfspreuk die de lijfspreuk van iedere gemeente zou moeten zijn: “digitaal waar het kan, persoonlijk en betrokken waar het moet”.

Verder lezen: >>>

 
   
   
 

Vragen

Over welke onderwerpen leest u graag meer in deze nieuwsbrief? Laat het ons weten op: info@digital.nl.
 
   
   
 

Contact

Digital, Postbus 84013, 3009 CA Rotterdam
Ronald Groeneweg - 06 4714 4980
Benno de Jongh - 06 1647 1153
info@digital.nl - www.digital.nl
 
   
 
 

Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief.

 
 

Hoewel bij het samenstellen van deze nieuwsbrief de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat altijd de mogelijkheid dat bepaalde informatie na verloop van tijd verouderd of niet meer juist is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van hetgeen wordt ondernomen of nagelaten op basis van deze uitgave.