Bekijk deze nieuwsbrief online voor optimale leesbaarheid.

Digital

Nieuwsbrief digitaal werken januari 2014

Jaargang 14, aflevering 1

 
 

Benno de Jongh partner bij Digital!

Digital heeft een aantal jaren gewerkt met twee managing partners. We misten iets. Daarom hebben we besloten om in zee te gaan met een derde partner: Benno de Jongh. Waarom? zult u zich afvragen….

Verder lezen >>>

 
   
 

In één dag: digitaal samenwerken en archiveren met Sharepoint (cursus, 13 maart 2014)

SharePoint heeft bewezen zeer bruikbaar te zijn voor digitaal samenwerken en archiveren. Maar hoe ga je het inzetten? En hoe zorg je dat SharePoint wordt gebruikt waarvoor je het wilt gebruiken (niet meer en niet minder)? En waar zitten de valkuilen? Daarover gaat de zeer praktische eendaagse cursus van Digital, gebaseerd op jarenlange ervaring met SharePoint en document- en recordmanagement bij overheid en bedrijfsleven.

Op 13 maart in Utrecht.

Meer weten of inschrijven? Klik hier

 
   
 

Verbeter de kwaliteit van uw informatiehuishouding (cursus, 24 april 2014, Utrecht)

Veel organisaties willen een kwaliteitscyclus voor de informatie-
huishouding inrichten, maar zien op tegen de inspanningen die het vraagt. Dat komt goed uit! Digital spreekt uit ervaring als het gaat om inrichting en toepassing van kwaliteit en risicomanagement. In deze cursus vertellen we daarover, geven we nuttige tips en trucs, en laten we de valkuilen zien. Nieuw onderdeel van de cursus is gebruik van metadata en ordening als onmisbare elementen van kwaliteit. We gaven deze cursus eerder en dit zei een van de deelnemers: “Ik heb prima de vertaling kunnen maken naar mijn eigen vakgebied en ga daar mee aan de slag.”

Eerstvolgende mogelijkheid: 24 april in Utrecht! Inschrijven kan vanaf vandaag!

Meer weten of inschrijven? Klik hier

 
   
 

Werk in uitvoering door Digital

Digital is op verschillende plaatsen in het land aan de slag. De mooie dingen die we meemaken, willen we graag met jullie delen. Dus aarzel niet als jullie van een van onze projecten denken: “Daar wil ik meer van weten!”

Een overzicht (niet eens volledig):

Prorail
Prorail, de beheerder van het Nederlandse spoor, start met het invoeren van een samenwerkingsomgeving in SharePoint. Een ambitieus programma bij een grote organisatie waar een enorme verscheidenheid aan samenwerken en niet samenwerken heerst. En dus een geweldige uitdaging. Wij voeren het programmamanagement.

Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Het ministerie - waar ook Rijkswaterstaat onderdeel van is - is op allerlei manieren bezig de informatiehuishouding en de ICT-middelen eigentijds te maken. Daartoe moet ook het digitaal archiefsysteem geschikt gemaakt worden voor ‘efficiënt en effectief werken in 2014’. Wij voeren de projectleiding over die modernisering.

Rijkswaterstaat
Transitieprojectleider. We leveren een van de projectleiders voor de invoering van digitaal samenwerken bij alle projecten van Rijkswaterstaat in heel Nederland. Een programma met een sterke focus op het veranderelement. De transitieprojectleider trekt intussen volop het land in, op weg naar de vestigingen van Rijkswaterstaat.

Gemeente Utrecht
Inhoudelijke expertise bij het vormgeven van een kwalitatief hoogwaardige informatiehuishouding. De gemeente Utrecht zal binnen afzienbare tijd werken vanuit een centrale locatie bij het station. Een enorme operatie voor een nu nog overal in de stad werkende organisatie. Wij leveren Utrecht de expertise om in elk geval ‘informatiekundig’ klaar te zijn voor deze stap.

 
   
 

UITGELICHT

 
   
 

SharePoint ook in België doorslaand succes

Het gebruik van de samenwerkingstool Microsoft Sharepoint in Belgische kantoren is in drie jaar tijd verdubbeld. Een bewijs dat de energie die Microsoft zelf…

Verder lezen >>>

 
   
 

Papierloos werken is een kwestie van psychologie

Nederlandse kantoorarbeiders geloven in een papierloze toekomst, Duitse niet. Dat blijkt uit onderzoek waarover Computable bericht. Zo’n 85 procent van de Nederlandse ‘professionals’ noemt een papierloos kantoor een zeer realistisch vooruitzicht, terwijl slechts 38 procent van de Duitsers dat denkt.

Verder lezen >>>

 
   
 

Waarom gebruiken vrouwen vaker twee mobiele telefoons (dan mannen)?

Voiceworks, aanbieder van zakelijke data-, mobiele en vaste telefonieoplossingen, heeft onderzoeksbureau inVotes een onderzoek laten doen naar de manieren waarmee mannen en vrouwen omgaan met hun mobiele telefoons.

Verder lezen >>>

 
   
 

De vijf voorspellingen van IBM

IBM heeft de goede gewoonte ieder jaar vijf voorspellingen te doen over innovaties die zich de komende vijf jaar gaan voltrekken. Ook rond de Kerst van 2013 was het zover. De voorspellingen zijn dit keer gebaseerd op de aanname dat binnen vijf jaar ieder apparaat dat we gebruiken in staat is om te leren.

Verder lezen >>>

 
   
 

App als basis onder samenwerking aan mooiere stad

De gemeente Breda ontwikkelt een app om ideeën voor braakliggende terreinen op te wekken. Zo wil de gemeente Breda achttien locaties in de stad uit het slop trekken.

Verder lezen >>>

 
   
   
 

Vragen

Over welke onderwerpen leest u graag meer in deze nieuwsbrief? Laat het ons weten op: info@digital.nl.
 
   
   
 

Contact

Digital, Postbus 84013, 3009 CA Rotterdam
Ronald Groeneweg - 06 4714 4980
Benno de Jongh - 06 1647 1153
info@digital.nl - www.digital.nl
 
   
 
 

Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief.

 
 

Hoewel bij het samenstellen van deze nieuwsbrief de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat altijd de mogelijkheid dat bepaalde informatie na verloop van tijd verouderd of niet meer juist is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van hetgeen wordt ondernomen of nagelaten op basis van deze uitgave.