Bekijk deze nieuwsbrief online voor optimale leesbaarheid.

Digital

Nieuwsbrief Digitaal Werken december 2012

 
 

Workshop informatie op orde met ordeningsplan, ztc en metadatamodel

Iedereen die werkzaam is binnen ons mooie vakgebied weet hoe moeilijk het is om informatie geordend te houden. Het is namelijk een wetmatigheid dat hoe meer informatie er ontstaat binnen een organisatie, hoe moeilijker het wordt voor mensen (én de organisatie) om die informatie op orde te houden.

Gelukkig staan wij hier niet met lege handen! Lees verder over onze workshop Informatie op orde.

 
   
 

Opleiding voor functioneel beheerders op HBO-niveau!

Digital merkt in de praktijk behoefte aan een opleiding op tactisch niveau voor functioneel beheerders. Avyr start binnenkort met de opleiding Tactisch Functioneel Beheer. Een bijzonder interessante opleiding voor functioneel beheerders van informatiemanagementapplicaties op HBO-niveau. Digital verleent haar medewerking aan enkele modules van de opleiding.

verder lezen

 
   
 

Financiële cloud binnen handbereik

Financiële instellingen (bijvoorbeeld banken) mogen hun informatie vanaf nu opslaan in de ‘cloud’, zolang dat maar de cloud van Microsoft is. Microsofts Office 365 heeft als de eerste clouddienst de goedkeuring van De Nederlandse Bank (DNB) gekregen.

Verder lezen

 
   
 

Zaakgericht werken voor woningcorporaties

Ook bij woningcorporaties is toenemende interesse om zaakgericht werken als praktische werkwijze in te voeren. Woningcorporaties zijn evenwel anders dan gemeenten… Hoe kunnen zij het toepassen? Van welke ervaringen kunnen zij leren? Wat zijn de trends binnen zaakgericht werken? Ronald Groeneweg, managing partner van Digital, zal er aandacht aan besteden tijdens een presentatie - bedoeld om de tongen los te maken - bij de rondetafelbijeenkomst op 13 december, georganiseerd door ETTU.

Verder lezen

 
   
 

Onvolledig dossier maakt ramp compleet

De gemeente Heerlen gaf in 2002 een vergunning af voor het renoveren van de parkeergarage onder winkelcentrum ‘t Loon, maar hield daarbij weinig rekening met de risico’s van de constructie en de ondergrond. Tot overmaat van ramp is ook het dossier over het complex niet op orde. Dat stelt TNO na een onderzoek vast.

Verder lezen

 
   
 

Stop met werken, ga spelen!

Ben Tiggelaar stelt voor nooit meer iets ‘uit te rollen’ en alles spelenderwijs te doen. Een briljant idee: het concept ‘homo ludens’ van professor Huizinga eindelijk werkelijkheid geworden: werken is spelen, spelen is leren.

Verder lezen

 
   
 

Gemeenten zien heil in digitaal werken

Gemeenten willen de komende jaren het liefst bezuinigen door slimmer te gaan werken. Dat blijkt uit een onderzoek van GemNet onder een kwart van de Nederlandse gemeenten. De trend op ICT-gebied is bijvoorbeeld: niet bezuinigen op ICT maar door middel van ICT.

Verder lezen

 
   
 

Kennis en informatie delen levert Rijkswaterstaat uitverkiezing op

Rijkswaterstaat is, na twee tweede plaaten, in 2012 dan toch verkozen als Overheidsorganisatie 2.0. Rijkswaterstaat versloeg het ministerie van Buitenlandse Zaken en OVER-gemeenten, een werkorganisatie van de Oostzaan en Wormerland.

Verder lezen

 
   
   
 

Vragen

Over welke onderwerpen leest u graag meer in deze nieuwsbrief? Laat het ons weten op: info@digital.nl.
 
   
   
 

Contact

Digital, Postbus 84013, 3009 CA Rotterdam
Ronald Groeneweg - 06 4714 4980
Benno de Jongh - 06 1647 1153
info@digital.nl - www.digital.nl
 
   
 
 

Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief.

 
 

Hoewel bij het samenstellen van deze nieuwsbrief de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat altijd de mogelijkheid dat bepaalde informatie na verloop van tijd verouderd of niet meer juist is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van hetgeen wordt ondernomen of nagelaten op basis van deze uitgave.