Digital

Digital

Contact

Ben de Jong

Loopbaan

Ben de Jong (1957) is associate partner bij Digital. Ben begon zijn loopbaan als in 1985 onderzoeker bij de gemeente Amstelveen en werkte vervolgens op diverse deelterreinen: Statistiek & onderzoek, informatiebeleid, informatiebeveiliging & als privacybescherming, gegevens- document- en recordmanagent en als specialist bij ontwerp en invoering van zaakgericht werken.
Hij adviseert sinds zijn tijd bij de gemeente diverse andere (overheids)organisaties bij het programma- project- en verandermanagement op deze terreinen. Dat doet hij vanuit een ruime inhoudelijke deskundigheid. Ben is daarbij een man van en uit de praktijk.
Ben heeft diverse publicaties op zijn naam staan over op gebied van informatiemanagement, met name over de toepassing van Zaakgericht werken, zoals het boekje De Zaak Y (in samenwerking met Ronald Groeneweg) en in de betekenis van vraagstukken van ordening en metadatering in de combinatie PDC (producten en diensten), ZTC (zaaktypen), DSP (structuurplan) en TMLO. Het laatst genoemde onderdeel in verband met de implementatie van recordmanagement en de opzet van een e-depot.

Achtergrond

Ben de Jong studeerde Sociale Geografie en werkte als wetenschappelijk medewerker aan de Rijksuniversiteit Groningen (1980-1985), voorafgegaan door een Lerarenopleiding voor de vakken Wiskunde en Aardrijkskunde (1975-1980). Sinds 1985 werkte hij hoofdzakelijk bij en voor de overheid.

Motto

Opgeven kan altijd nog (spreuk van een schaker zoals Ben er een is)

Direct contact met Ben de Jong

Ben de Jong