Digital

Digital

Nieuws

Digitaal betalen verplicht in horeca

De bestuurderen van Gent maken zich bezorgd om de internationale uitstraling van Gent. Met andere woorden: ze vinden het te dorps in hun prachtige stadje vol oude gebouwen, Het Lam Gods en vrolijke studenten. Om de stad wat mondialer te maken, verplicht het stadsbestuur horecazaken met een terras om digitaal betalen aan te bieden.

Een woordvoerder: “In deze moderne tijdens zijn weinig dingen zo storend als een café waar pinten niet kunnen worden betaald met een bankkaart of een app op je gsm. Daarom wordt cashless of digitaal betalen onderdeel van de vergunningverlening voor terrassen. Als het stadsbestuur een concessie geeft voor een terras, mag het daar voorwaarden koppelen zoals een digitaal betaalsysteem. We willen Gent een internationale uitstraling geven. Overal met de kaart betalen is daar een onderdeel van.”

Een vertegenwoordiger van de horeca is het met de politici eens: “Wie digitaal betalen niet aanbiedt, jaagt klanten weg. Zeker jongeren betalen zo goed als alleen nog met hun kaart.”

Bron: Nieuwsblad.be maart 2020