Digital

Digital

Nieuws

Zaakgericht werken om te schaterlachen

Je kunt je ogen niet geloven, je denkt dat je terug bent in 2004, maar het staat er echt, in een persbericht van PinkRoccade: “Zaakgericht werken is een term die je steeds vaker hoort. Het helpt gemeenten om dienstverlening en bedrijfsvoering te verbeteren. Het is een manier om samen met jouw collega’s aan één zaak te werken.”

Schaterlachend rol je over de vloer. Hebben we hiervoor al eeuwigheden geleden boeken geschreven en weggegeven als ‘De Zaak X’ en ‘De Zaak Y’.

OK, PinkRoccade wil iets verkopen, dan mag je reuze interessant doen. Wat willen ze verkopen? “De zaakkoppeling. Met de zaakkoppeling word je aangesloten op de zaakketen. Zo werk je in de hele keten met meerderen tegelijkertijd in hetzelfde dossier.”

Het is te mooi om waar te zijn! We beweerden het meer dan tien jaar geleden al. En vervolgens ontstond een hele industrie aan ‘zaaksystemen’ die een belediging waren voor wat je wilt bereiken, in al zijn simpelheid: je dossier en je klant volgen, niet je documentje.

Als klap op de vuurpijl: “De archiefwet stelt hoge eisen aan de bewaring van archiefstukken.” Nou dat valt wel mee hoor. De Archiefwet is een kaderwet die je alle mogelijkheden biedt om op een simpele manier de boel op orde te houden. Zonder te hoeven verdrinken in een zaakkoppeling.

Interesse in de basis? Kijk eens in onze bibliotheek.

Bron: PinkRoccade 23 januari 2020