Digital

Digital

Nieuws

Vlaamse minister leert digitaal werken

De Vlaamse minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bezocht onlangs de hogeschool UCLL in Heverlee. Daar deed hij mee aan de workshop ‘Leren programmeren in de kleuterklas’. Hij kwam na afloop enthousiast naar buiten: “De mogelijkheden van digitalisering zijn eindeloos maar moeten binnen ons onderwijs ten goede komen van leraar en leerling!”

De hogeschool UCLL was gastheer voor de 35ste editie van de ICT-praktijkdag, een uniek Europees praktijkvoorbeeld van professionalisering van leerkrachten: geen enkel evenement brengt zoveel leerkrachten bij elkaar om te leren stappen te zetten op het gebied van digitalisering van onderwijs.
Een woordvoerder: “Het unieke aan de ICT-praktijkdag is dat in meer dan 50 klaslokalen van UCLL de hele dag concrete workshops plaatsvonden gegeven door en voor leerkrachten.”

Minister Ben Weyts was hoofdgast. Hij sprak enkele honderden onderwijsmensen uit heel Vlaanderen toe. En besloot met de wijze woorden: “Digitalisering moet een instrument zijn waarmee leraren zich op hun kerntaken kunnen focussen en het leerproces van leerlingen versterkt wordt.”

Bron: Het Laatste Nieuws februari 2020