Digital

Digital

Nieuws

Maatschappelijk relevant digitaliseren? IVO!

Computable besteedde in zijn kerstnummer uitgebreid aandacht aan IVO Rechtspraak, de dienstverlener in informatievoorzieningen voor rechtspraak.
IVO Rechtspraak is gevestigd in Utrecht en verzorgt alle ICT-voorzieningen voor de rechtbanken en gerechtshoven. Software, hardware, infrastructuur. IVO heeft 650 werknemers die allemaal één doel hebben: zorgen dat de rechtspraak digitaliseert zodat burgers, bedrijven Openbaar Ministerie, advocaten en deurwaarders straks digitaal een zaak kunnen starten en informatie delen.

Een werknemer: “We doen heel gave dingen voor een unieke sector die volop in beweging is. Er werken niet alleen ICT’ers bij IVO. Integendeel. Binnen IVO zijn rechters actief die namens gebruikers en partners de wensen aangeven. Bijvoorbeeld op het terrein van strafrecht, familie- en jeugdzaken en civiele zaken.”

Een rechter: “Door de digitale transformatie functioneren business en IT niet langer als twee aparte organisaties. Klant, ontwikkeling en beheer werken steeds meer vanuit gecombineerde teams. De huidige klantbeleving en gewenste verandering haal ik bij de gerechten en externe partners. Zo komen we samen tot werkbare oplossingen. Deze werkwijze maakt ons wendbaarder en succesvoller met veel meer gevoel van eigenaarschap.”

Een ICT’er van IVO: “De kunst is om te achterhalen wat iemand precies bedoelt, want niet iedereen gebruikt dezelfde terminologie. Ik leg veel verbindingen tussen mensen: ketenpartners, medewerkers van gerechten en intern met onder anderen analisten, ontwerpers en ontwikkelaars. Het belangrijkste vind ik dat ik een relevante maatschappelijke bijdrage lever. Mijn werk doet er écht toe en dat voelt goed.”

Samenvattend, volgens de woordvoerder van IVO: “IVO Rechtspraak vervult een relevante rol als aanjager van een digitaal toegankelijke rechtspraak. We faciliteren en realiseren vernieuwing. Nieuwe ICT’ers die graag eigen verantwoordelijkheid pakken gaan hier een prachtige carrière tegemoet.”

Bron: Computable december 2019