Digital

Digital

Nieuws

Nooit meer bonnetjes overtypen op zaterdag

De bouwwereld heeft nog een flinke slag te maken op het gebied van digitalisering. Dat geldt zeker voor de kleinere bouwondernemers, zegt het Algemeen Dagblad. Als ze eenmaal digitaal werken, besparen ze een hoop tijd die ze aan hun gezin kunnen besteden. Voorbeeld van zo’n kleine ondernemer is Johan Vos (50). Zijn bouwbedrijf werkte tot vorig jaar met papieren werkbriefjes. Ze noteerden alles met de hand: “De uren, de materialen, alles!” Iedere zaterdag was hij de hele dag bezig met zijn administratie. Alles overtypen, alles natellen.

Hij ontmoette de kleine software-ontwikkelaar Sander Jongsma die tijdens een korte werkervaring in de bouw oplettend was geweest: “Ik zag dat er echt nog een digitaliseringsslag gemaakt kon worden in de bouw. Veel ging nog op papier, of hooguit in Excel.” Dus richtte hij een bedrijfje op dat aannemers hielp de dagelijkse administratie te versimpelen.

Vos deed mee en bespaarde daarmee acht tot tien uur in de week.

Jongsma: “Bewustwording is een ding in deze sector. Er wordt geen tijd gemaakt om na te denken over bedrijfsprocessen. Het is gewoon heel praktisch in de bouwsector. Het is druk, dus we doen onze klussen. We maken winst, wat maakt het dan uit dat we op zaterdag bonnen aan het overtikken zijn?”

Bron: AD.nl december 2019