Digital

Digital

Nieuws

Een vaag verhaal over het monitoren van de cloud

De cloud was ooit een hype en is nu mainstream.
Reden voor Computable om eens na te gaan of de cloud al zijn beloften uit de begintijd heeft waargemaakt.

“Er is een berg geld aan te verdienen”
Klopt. Volgens Gartner is in 2021 wereldwijd ruim 23 miljard dollar om te zetten in cloud-gebaseerde infrastructuurdiensten.

“De cloud is het eindpunt van een ontwikkeling.”
Klopt niet. De tweedeling tussen cloud en on premises is misleidend. “Er is absoluut geen sprake van kiezen of delen. De cloud is simpelweg uitgegroeid tot een operationeel instrument.” De vraag voor ieder bedrijf is: “Hoe kan de cloud mijn processen ondersteunen?” En ook: “Omgevingen op locatie zijn een blijvertje. Veel bedrijven die data lokaal nodig hebben voor productiedoeleinden, willen dat die ook lokaal worden opgeslagen.”

Je kunt dus beter zeggen dat hybride omgevingen een belangrijk stadium in de ontwikkeling zijn. Belangrijk is, zegt Computable, dat bedrijven en overheden tactieken ontwikkelen om noodzaak en gebruik van cloud te monitoren. Op basis daarvan kunnen de juiste keuzes worden gemaakt.

De conclusie van Computable:
“Nu de hype rond de cloud begint uit te doven, hebben we wat meer duidelijkheid over wat die wel en niet kan doen, en hoe we de voordelen ervan het beste kunnen benutten. En die helderheid gaat gepaard met een beter begrip van hoe we de cloud kunnen monitoren. Daardoor wordt het steeds belangrijker om manieren te vinden om informatie over ongelijksoortige technologieën, platforms en diensten samen te brengen binnen een centraal overzicht.”

Bron: Computable december 2019