Digital

Digital

Nieuws

Directies zo ondigitaal als wat

De kennis van digitalisering in de Nederlandse directiekamers, zowel in het MKB als bij middelgrote bedrijven, is bedroevend. Er is een volkomen gebrek aan strategisch inzicht in de mogelijkheden van technologie. Dat zegt de branchevereniging van de Nederlandse IT-sector, NLdigital.

NLdigital voerde een onderzoek uit naar de kennis over digitalisering en de strategische inzet van technologie bij directies, raden van bestuur en raden van commissarissen en toezicht. Uit dat onderzoek blijkt enige interessie voor de operationele inzet van IT-technologie. Een woordvoerder: “Wij kennen ook de mooie voorbeelden, maar de realiteit is dat binnen het MKB, maar ook bij grotere bedrijven het dramatisch gesteld is met de kennis over digitalisering. Er is geen inzicht in wat welke toepassingen er mogelijk zijn, wat je met data kan doen. Veel bestuurders weten niet waar ze over vijf jaar staan met hun bedrijf.”

NLdigital vreest voor de concurrentiepositie van Nederland als kennisland. “Het is vijf voor twaalf.” Hoog tijd dus voor strategische acties!

Bron: CIO.nl november 2019