Digital

Digital

Nieuws

Digitalisering MKB schiet niet op

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) heeft het zo druk dat het geen tijd heeft zijn bedrijfsprocessen te digitaliseren. Daarmee schiet het zichzelf in de voet, aldus de Metaalkrant. De grootste drempels voor digitalisering zijn gebrek aan tijd (42%), geld (32%) en capaciteit (30%). Ook maken MKB’ers zich zorgen over de nodige kennis, competenties van medewerkers en over het feit dat ze geen IT-afdeling meer hebben (die in een tijd van cloudisering immers niet meer nodig zou zijn).

MKB-ondernemingen hebben behoefte aan een business case voor investeren in digitalisering. Ze snappen namelijk in overgrote meerderheid wel het belang ervan. Ze willen ook efficiënter werken, administratieve lasten verlichten en hun informatie overal en altijd beschikbaar hebben.

De meeste bedrijven zijn wel een eind op weg met het digitaliseren van de administratie voor financiële en personele processen. De helft van de kleinere bedrijven doet daarentegen niets met de cloud en laat ook het documentenarchief op papier voortleven.

Bron: Metaalkrant.nl november 2019