Digital

Digital

Nieuws

Kunstmatige intelligentie verandert leven op aarde

Gartner toert met zijn IT-Symposium door de wereld. Eerst voor Amerikaantjes in Orlando, straks voor Europeaantjes in Barcelona. Uiteraard ligt de nadruk op de strategische voorspellingen, want Gartner beschikt nu eenmaal over een glazen bol.
Gartner spreekt vooral over de effecten van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence ofwel AI) op mens en maatschappij.

Het gaat Gartner over wat het betekent om mens te zijn in een digitale wereld. Een mooi effect van AI is bijvoorbeeld dat het veel gemakkelijker wordt gebruik te maken van de talenten van mensen met een handicap. AI neemt drempels weg. Een woordvoerder: “Mensen met een handicap vormen een pool van talent waar nauwelijks gebruik van wordt gemaakt. Artificial intelligence (AI), augmented reality (AR), virtual reality (VR) en andere opkomenden technologieën maken de werkplek steeds toegankelijker voor mensen met een handicap.”

Daarnaast zie Gartner Artificial emotional intelligence (AEI) als ‘the next frontier for AI development’. Dat is vooral boeiend voor bedrijven die emoties een nog belangrijker rol willen geven bij het beïnvloeden van aankoopbeslissingen.

Bron: Executive People november 2019