Digital

Digital

Nieuws

Gent is digitaal wereldcentrum

“Gent is een goede plek voor jong softwaretalent.” Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Bijna 250 hightech-start-upbedrijven opereren in en vanuit deze prachtige stad en het aantal banen neemt ieder jaar enorm toe. Een woordvoerder: “We gaan dat succes nog een flinke por geven. De meeste mensen weten echt nog niet hoe belangrijk die sector is geworden in onze stad. Nu werken al bijna 2000 mensen in een digitale start-up en dat cijfers stijgt jaarlijks met dertig procent. We staan in de top vijf van Europese regio’s.”

Het stadsbestuur van Gent gaat een actieve rol spelen in de werving van nieuwe digitaal georiënteerde werkgelegenheid: “We gaan dat doen door naar die buitenlandse bedrijven te stappen die we in Gent nog nodig hebben.”

Ook zal de stad 110 miljoen euro uittrekken voor de digitalisering van de eigen administratie, de stedelijke dienstverlening en de toepassing van nieuwe apps: “Als het talent daarvoor onder onze eigen neus zit, moeten we het niet verder gaan zoeken dan bij onze eigen start-ups.”

Bron: Het Laatste Nieuws oktober 2019