Digital

Digital

Nieuws

“Zo wordt Nederland nooit de digitale koploper!”

De Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL), de vertegenwoordiger en spreekbuis van aanbieders van digitale infrastructuur in Nederland, heeft kritiek op het kabinet-Rutte III. In de begroting voor 2020 besteedt het kabinet onvoldoende aandacht aan het belang van de digitale infrastructuur voor digitalisering en de knelpunten rond digitale veiligheid. Aldus de stichting die uiteraard wel voor eigen parochie preekt.

Zo wordt Nederland nooit de digitale koploper van Europa, verzucht een woordvoerder van DINL. Verder zegt hij: “Het kabinet heeft mooie ambities maar het ondersteunend beleid ontbreekt. Daarbij is het veelzeggend dat Koning Willem-Alexander niet spreekt over deze thema’s in de Troonrede van dit jaar. Het is een indicatie dat technologie in de ogen van politiek en bestuur nog steeds een tweederangs kwestie is. Dat is in het huidige digitale tijdperk erg achterhaald.”

DINL pleit voor meer geld voor digitale infrastructuur - alleen al om minder afhankelijk te zijn van grote buitenlandse partijen - en in cybersecurity. De mopperende woordvoerder: “Het kabinet heeft voor de komende jaren 95 miljoen opzij gezet voor cybersecurity. Alleen het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft jaarlijks al een begroting van bijna twaalf miljard. De 95 miljoen voor cybersecurity, bestemd voor meerdere departementen en uitvoeringsinstanties, is peanuts.”

Samenvattend vindt DINL dat het kabinet het voortouw moet nemen.

Bron: Managersonline.nl oktober 2019