Digital

Digital

Nieuws

Amstelveen en Aalsmeer ruziën over IT-investeringen

Amstelveen en Aalsmeer werken samen aan de digitalisering van hun processen. Bij iedere samenwerking ligt onenigheid op de loer. En inderdaad, Amstelveen en Aalsmeer maken ruzie over geld. Aalsmeer zou aan de samenwerking ca € 400.000 per jaar en een incidentele bijdrage van € 3,1 miljoen voor drie jaren leveren. Aalsmeer komt niet volledig over de brug. Dus heeft de burgemeester van Amstelveen de leden van zijn gemeenteraad meegedeeld dat Amstelveen niet van plan is het ontstane gat namens Aalsmeer op te vullen.

Een woordvoerder van Amstelveen: “Wij betreuren het dan ook dat het de afgelopen maanden niet is gelukt om met het college van Aalsmeer tot overeenstemming te komen over de Aalsmeerse bijdrage. Wij hebben op goede gronden aan Aalsmeer verzocht naar rato bij te dragen aan de modernisering van de ICT-infrastructuur en de digitalisering van de organisatie AA. Het besluit van Aalsmeer betekent dat er in 2020 een knelpunt ontstaat in de Amstelveense begroting.”

Aalsmeer heeft Amstelveen intussen meegedeeld “de huidige manier van samenwerken te willen veranderen en een serieuze verkenning te willen laten uitvoeren naar alternatieven”.

De Aalsmeerse en Amstelveense burger hoeven niets te merken van het gedoe. Tenminste niet als het gaat om de directe gemeentelijke dienstverlening.

Bron: Amstelveenweb september 2019