Digital

Digital

Nieuws

Noord-Nederland krijgt Nederland Digitaal 2020

Rotterdam krijgt het Eurovisie Songfestival, Groningen de conferentie Nederland Digitaal 2020. Die kost minder geld en is veel eigentijdser.
De tweede editie van Nederland Digitaal vindt van 16 tot en met 19 maart 2020 plaats in Groningen.
De conferentie is bedoeld om politiek, regering, ondernemers, onderzoekers, maatschappelijke organisaties en overheden samen te laten werken aan de grote doelstelling om Nederland als digitale economie zo snel mogelijk definitief koploper van Europa te maken.

Het kabinet kwam in 2018 met de ambitieuze strategie Nederland Digitaal, waarin staat beschreven dat Nederland “op een verantwoorde manier” de maatschappelijke en economische kansen van digitalisering wil benutten. Denk daarbij aan digitale winst op terreinen als betere en betaalbare zorg, reductie van CO2, duurzame voedselvoorziening en hoogstaande logistiek.

Staatssecretaris Mona Keijzer: “Digitalisering biedt ons veel kansen, zeker als we ook goed omgaan met de risico’s. Nederland Digitaal geeft iedereen die met dit onderwerp bezig is, de mogelijkheid om gezamenlijk onze samenleving, infrastructuur en natuurlijk ons bedrijfsleven op een hoger digitaal niveau te brengen. Ik reken dan ook op een succesvolle conferentie in Groningen. Noord-Nederland geeft zelf al het goede voorbeeld met het benutten van digitalisering: zoals de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.”

Dus allemaal naar Groningen volgend jaar!

Bron: Executive Finance september 2019