Digital

Digital

Nieuws

De wil om te veranderen is essentieel

Veel bedrijven willen een digitale verandering doormaken.
Tip van Management Team: zoek geen IT’er. Zoek liever jonge afgestudeerde jongens en meisjes. Een specialist: “Juist jong afgestudeerden met verbindend vermogen kunnen organisaties in beweging krijgen.”

Als je IT de verandering laat leiden, krijg je alleen maar druk om een systeem in de organisatie in te voeren. “Dan probeer je de huidige werkwijze in een nieuw systeem te proppen. Daar komen heel ingewikkelde informatie-architecturen uit die voor iedereen onwerkbaar zijn.” Narigheid dus. Dat is niet handig. Wat moet je doen? “Je moet nu in snellere loops werken, agile, in multidisciplinaire teams. Je hebt nu meer mensen nodig die het mogelijk maken dat IT zijn werk goed kan doen. Als je die weet te betrekken, kun je echt op een ondernemende manier verandering creëren.”

Dat besef moet nog doordringen bij de top van het bedrijfsleven. Want “commissarissen zien digitalisering vooral als iets operationeels en niet als iets dat grote impact heeft op hun organisatie en dus van strategisch belang is.”

De belangrijkste tip van MT: laat jongeren en ouderen samen de digitale transformatie vormgeven. Dan heb je een mix van enthousiasme, ervaring en onbezonnenheid die voor ieder bedrijf verfrissend is: “Uiteindelijk is de wil om te veranderen essentieel.”

Bron: MT september 2019