Digital

Digital

Nieuws

Politie heeft nieuwe CIO

Koos Veefkind (55) is per 1 oktober 2019 benoemd tot nieuwe directeur Informatievoorziening en Chief Information Officer bij de Politie. Dus snel vrienden met hem worden op LinkedIn, advies- en projectbureaus! Veefkind was al enkele jaren diensthoofd ICT bij het Politiedienstencentrum.

Veefkind tegen BI Platform: “Informatievoorziening, digitalisering en innovatie zijn cruciaal voor een informatiegestuurde organisatie als de politie. Het zwaartepunt zal steeds meer verschuiven van informatievoorziening als faciliterende taak, naar ontwikkeling van het politievak als onderdeel van de digitaliserende samenleving.”

De Chief Information Officer ondersteunt de korpsleiding op strategisch niveau om te zorgen voor continuïteit en aanzwengelen van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening.

Een woordvoerder van de politie: “In een tijd waarin informatievoorziening en digitalisering steeds meer de agenda van de korpsleiding vullen, is het van belang dat we een inhoudelijke topper op ICT-gebied in huis hebben. De nieuwe rol is Koos op het lijf geschreven.”

Bron: BIplatform september 2019