Digital

Digital

Nieuws

Bedrijfsleven moet nog wat verbeteren aan cybersecurity

Niet alleen de Nederlandse overheid, ook het bedrijfsleven heeft steeds meer aandacht voor cybersecurity. De industrie kan door digitalisering enorme efficiencyvoordelen behalen. Sterker nog, niet digitaliseren betekent bijna overal verlies van concurrentiepositie. Daarom is de druk om nieuwe digitale systemen in gebruik te nemen enorm. Dat is lange tijd ten koste gegaan van testen op veiligheid en weerbaarheid. Met allerlei risico’s op vijandige digitae aanvallen die zeker in industriële omgevingen een grote impact kunnen hebben.

Er is goed nieuws. Techzine deed onderzoek en constateerde dat het besef van het belang van de beveiliging van digitale operationele technologie en ‘het industriële internet der dingen (IIoT)’ enorm is gegroeid.

Toezichthouders en beleidsmakers benadrukken wereldwijd ook steeds meer het belang van cyberbeveiliging.

Er is ook slecht nieuws. In de praktijk handelen bedrijven nog te weinig naar het gegroeide besef. Zelfs de simpelste cybersecurity-maatregelen (zoals two factor authentication, toetsen van de veiligheid, een vastgesteld veiligheidsbeleid) passen ze niet structureel toe in de industrie.

Werk aan de winkel voor het bedrijfsleven dus: snel, simpel EN veilig.

Bron: Techzine augustus 2019