Digital

Digital

Nieuws

Politie Limburg proeftuin voor drones

De politie in Limburg heeft de eer te mogen proefdraaien als één van de drie nationale proeftuinen voor onbemande luchtvaartuigen (drones). De proeftuin start nog in 2019 en is een geweldige impuls voor de innovatieve ontwikkelingen die het Innovatielab (iLab) in Heerlen ontplooit.

De proeftuin zal gebruik maken van twee drones. De ene zeer geschikt voor het maken van camerabeelden van zeer hoge kwaliteit, de andere voor het testen van verschillende soorten sensoren.

De politie kan de drones inzetten voor activiteiten rond een plaats delict en voor bevordering van de openbare orde, bijvoorbeeld tijdens grote events en wedstrijden van Roda JC. Ook zal een proef starten voor het gebruik van drones bij grensoverschrijdende criminaliteit. Denk daarbij aan drugshandel of mobiele bendes.

Het bijzondere aan de Limburgse proeftuin is de combinatie met de big data room van de politie, de zogenaamde i-Room (intelligence room) die altijd en volcontinu informatie en gegevens verzamelt, bundelt, combineert én analyseert.
De i-room wordt gebruikt om de besluitvorming rond politieoperaties te verbeteren.

Bron: Alarmeringen.nl juni 2019