Digital

Digital

Nieuws

Het nieuwe werken in Vlaanderen volgens HP

Het nieuwe werken volgens HP: kom eens kijken in Vlaanderen. Want zo’n groot en in het verleden zo innovatief bedrijf kan toch niet achterblijven bij de softwareboeren van Microsoft?
Dirk Slachmuylder (geen familie van Bert Vanderslagmulders), Managing Director bij HP BeneLux: “Om mensen te kunnen motiveren, moet een kantoor inspireren. Daarom hebben we in Vlaanderen een ‘Office of the Future’ gebouwd. We willen mensen meer laten samenwerken met elementen die elkaar versterken.”

HP geeft twee belangrijke andere redenen voor niet nieuwe kantoor(concept): voorkomen dat kantoorwerkers fysieke klachten krijgen “door een hoog stressniveau”. En de huidige oorlog tussen IT-bedrijven om talenten te strikken.

Slachmuylder, op zijn vrolijkste Vlaams: “De werkplek moet evolueren, van moeten werken naar graag werken, met veel goesting. Er moet verandering komen in de organisatorische cultuur, de werkplek en de technologie. In die volgorde, niet andersom.”

Thuiswerken is niet meer de maat van alle dingen. Mensen komen graag naar kantoor, maar willen daar wel een werkplek die aansluit bij wat ze willen doen: vergaderen, oudehoeren, schrijven, brainstormen, slapen. Die trend domineert tegenwoordig de werkvloer: activity based workspace. Slachmuylder: “Hier ga je zitten waar je wil en moet je continu doorheen het kantoor bewegen, afhankelijk van het werk dat je wil doen. Wie even pure concentratie wil, sluit zich op in een stille ruimte, vergaderen kan in een huddlespace en mails bijwerken of andere taken kan in een open ruimte.”

Toch is ook de thuiswerkplek bij HP niet buiten beeld: “Thuis ben je productiever dan op het werk, maar de kans is groot dat je thuis minder (zakelijke) technologie voor handen hebt. Werknemers moeten begrijpen dat thuis ook een echte werkplek is, zodat er efficiënter kan worden gewerkt. Denk aan virtueel vergaderen of e-mails dicteren.”

Thuis kunnen wonen is van minder belang.

Bron: Techzine.be juni 2019