Digital

Digital

Nieuws

Bureau ICT Toetsing onder de loep

De Tweede Kamer wil voor september van staatssecretaris Raymond Knops van BZK weten wat hij voor heeft met het Bureau ICT Toetsing. Momenteel wordt het werk van het Bureau ICT, dat zich vooral richt op het toetsen van grote ICT-projecten bij het Rijk, geëvalueerd. Op basis van die evaluatie zal de staatssecretaris een voorstel doen over de voortzetting van het BIT.
Jan Middendorp (VVD): “We hebben ons als Tweede Kamer uitgesproken dat we het BIT belangrijk vinden. Ik vind dat we als Tweede Kamer moeten worden meegenomen in dat onderzoek. Anders hebben we aan het einde van het jaar ineens een voorstel met een uitkomst.”

Het is nog niet bekend welke scenario’s BZK onderzoekt voor het BIT en welk de voorkeur heeft. Een scenario is de tent sluiten. Ook zou het BIT kunnen worden ondergebracht bij een ander ministerie of als ZBO zijn bestaan voortzetten.

Nogmaals Middendorp: “Ik heb als Kamerlid veel gehad aan het BIT in zijn huidige vorm. De adviezen van het bureau leveren Kamerleden veel inzicht op en hielpen mij bij mijn controlerende taak. Ik wacht af met welke scenario’s de staatssecretaris komt, maar voor mij is het belangrijk dat het BIT onafhankelijk kan werken.”

Bron: AG Connect juni 2019