Digital

Digital

Nieuws

Google Bus bezoekt Breda

Multinational Google doet zich voor als idealist en deelt mee graag te zien dat studenten en ondernemers ‘optimaal’ gebruik maken van internet. Digitale vaardigheden zijn belangrijk voor mensen. Anders kunnen ze beter stoppen met werken. Daarom brengt de Digitale Werkplaats van Google een bezoek Breda om de visie van het bedrijf op de digitale wereld toe te lichten.

De Digitale Werkplaats is een grote bus die vanaf half juni een week lang in Breda geparkeerd staat. In de bus kun je workshops volgen. Onderwerpen: vergroten van de digitale zichtbaarheid van je bedrijf, online veiligheid, analyseren van je website. De Digitale Werkplaats toert al sinds 2015 door Nederland. Zo’n 120.000 mensen hebben al een online of offline training gevolgd in de bus. Door rond te rijden probeert Google zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Een woordvoerder: “Wij geloven dat het internet kansen biedt voor iedereen. Daarom willen we mensen graag laten ervaren hoe het internet hen kan helpen hun doelen te bereiken, zoals de groei van het eigen bedrijf of het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.”

Wethouder Daan Quaars van Breda is blij: “Gaaf dat de Digitale Werkplaats Breda aandoet. Want digitalisering vraagt andere vaardigheden van ons. Meegaan met de ‘flow’ van digitalisering biedt legio kansen. We kunnen voor onze inwoners voorzieningen slimmer vormgeven, beter beleid maken en het stelt ons in staat economisch mee te blijven doen.”

Bron: BN de Stem mei 2019