Digital

Digital

Nieuws

Microsoft MyAnalytics helpt je te focussen

Microsoft heeft een begin gemaakt met een heuse uitbreiding van de tooling rond MyAnalytics binnen Office 365. MyAnalytics, bedoeld om je objectief te laten zien waarmee je bezig bent geweest binnen Office 365, krijgt een aantal nieuwe en verbeterde functies met maar één doel: je digitaal welzijn verbeteren. “Samenwerken, focus en welzijn komen centraal te staan,” aldus een journalist van Techzine.

Tot nu toe liet MyAnalytics je bijvoorbeeld zien hoeveel je buiten de werkuren gepresteerd hebt. Straks kun je daarentegen zien in hoeverre je erin geslaagd bent om niet na de werkuren te werken: dat is immers beter voor de verhoudingen thuis en voor een gezondere work-lifebalans. Aldus Techzine. Dat het voor de verhoudingen thuis soms beter kan zijn langer door te werken, neemt MyAnalytics niet in acht.

Focus wordt een van de belangrijkste speerpunten van MyAnalytics. Je kunt in de app aangeven welke definitie van focus jij hebt en MyAnalytics zal steeds laten zien in hoeverre je daadwerkelijk gefocust hebt gewerkt.

Ook kun je instellen niet gestoord te willen worden en Microsoft brengt je teamgenoten daarvan automatisch op de hoogte. Ook kun je met MyAnalytics op zoek naar tijdsperiodes waarin je een focusmoment kunt plannen.

MyAnalytics vindt, met andere woorden, efficiënt presteren net zo belangrijk als gezond werken en een goede balans vinden.

Bron: Techzine.be mei 2019