Digital

Digital

Nieuws

Gartner adviseert A-team voor digitaliseren

Ongeveer alle middelgrote en grote organisaties zijn bezig met de invoering van nieuwe werkwijzen, bijvoorbeeld gedistribueerde vormen van besluitvorming, virtueel en op afstand werken en het herontwerpen van fysieke werkplekken. Slechts in een miniem aantal gevallen slagen deze invoeringen, zegt bureau Gartner.

Een zegsman: “Digitale initiatieven op het werk kunnen niet exclusief worden behandeld als een IT-initiatief. Als initiatieven worden uitgevoerd als een reeks technologie-implementaties, blijft de betrokkenheid van werknemers en het aanpakken van de bijbehorende culturele verandering achter. Dit terwijl dit is essentieel voor succesvol digitaal werken.”

Bepaald niet als eerste in de wereld, en wellicht bijna als laatste, formuleert Gartner de verandering: “Digitale leiders op het werk moeten zich realiseren dat hun rol als regisseur van verandering fundamenteel weg beweegt van eerder ingebakken leiderschapspraktijken, waarbij werknemers als een groep worden beschouwd die bestand is tegen verandering in plaats van hen te betrekken bij het co-creëren van het pad voorwaarts.”

Gartner meent dat er een A-team voor digitale werkplekken moet komen, bestaande uit mensen uit IT, facilitair management en human resources en zakelijke stakeholders, die aan de slag gaan om met nieuwe technologieën, processen en werkstijlen “de algehele werkervaring van werknemers” te optimaliseren.

Nogmaals, zegt de man van Gartner: “Succesvolle digitale werkplekprogramma’s gaan minder over technologie en meer over het begrijpen van wat de werkervaring van medewerkers beïnvloedt en de nodige veranderingen in de werkomgeving teweegbrengt.”

We wisten dat in Nederland allemaal al, maar daarover moeten we niet arrogant doen.

Bron: Dutch IT-channel mei 2019