Digital

Digital

Nieuws

Digitalisering is banenmachine voor Nederland

Relatief veel Nederlandse werkgevers verwachten door de digitalisering en automatisering de komende jaren meer medewerkers aan te (moeten) nemen. Dat schrijft Emerce op basis van een onderzoek van de ManpowerGroup onder 19.000 werkgevers in de hele wijde wereld. 256 Nederlandse werkgevers zijn ondervraagd.
Liefst een derde van de Nederlandse werkgevers wil de komende twee jaar meer IT’ers aannemen. Waar zouden ze die vandaan willen toveren? Onder Britse en Belgische werkgevers denkt slechts een zevende tot een achtste nieuwe IT-mannen en -vrouwen nodig te hebben.

Een onderzoeker: “Door de reeds verregaande digitalisering en investeringen van het bedrijfsleven in IT behoort Nederland tot de wereldtop van digitale economieën. Omdat Nederlandse organisaties vaker investeren in IT-faciliteiten rondom het productieproces, zie je dat werkgevers hier veel positiever zijn over de impact van technologie op het personeelsbestand dan in omliggende landen.”

Wel blijkt uit het onderzoek dat Nederlandse werkgevers vrij pessimistisch zijn als het gaat over de technische vaardigheden van hun werknemers: tien procent vreest dat hun mensenniet over de juiste ‘hard skills’ beschikken om succesvol te zijn in een digitaliserende en automatiserende wereld. De soft skills van de Nederlanders daar is niks mee: we hebben uitstekende sociale eigenschappen en kunnen ons inleven in anderen.

De woordvoerder, nogmaals: “We zien dat soft skills naast goede technische vaardigheden, een zeer belangrijke plek innemen bij het vinden en aannemen van kandidaten. Dat deze soft skills onder Nederlandse werkgevers beter zijn ontwikkeld dan in omringende landen, kan in de toekomst een belangrijk concurrentievoordeel zijn ten opzichte van onze naaste buren.”

Bron: Emerce mei 2019