Digital

Digital

Nieuws

Microsoft verbouwt voor Het nieuwe Nieuwe Werken

Het Microsoft-kantoor The Outlook op Schiphol is vorig jaar verbouwd. Het kent nu een bont scala aan ruimtes. Facto Online: “Concentratieruimtes, ontspanningsruimtes, loungebanken, telefooncellen, informele ruimtes, stiltezones, een auditorium voor 140 mensen, demoruimtes, een briefingssuite, een restaurant met koffiebar.”

Hoe houd je dat allemaal werkend? Door slimme toepassing van slimme technologie die zorgt voor efficiënter gebouwbeheer en gemak voor de gebruikers. “Net zoals Office 365.”

René van der Vlugt, Digital Transformation Lead van Microsoft: “Het pand is gebaseerd op activity based working, maar dan naar een volgend niveau, waarbij twee kernwoorden van centraal staan namelijk ‘samenwerken’ en ‘focus’.”

Het kantoor moest een antwoord zijn op drie vragen:

  • hoe kan Microsoft zijn klanten beter helpen om in te spelen op digitalisering?
  • hoe kun je je medewerkers beter faciliteren in hun werk? en
  • hoe kun je een aantal operationele processen digitaliseren?

Het Nieuwe Werken is namelijk anders dan tien jaar geleden. Toen draaide alles om tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Nu willen mensen best hun huis uit komen om organisatieonafhankelijk samen ye werken in multidisciplinaire teams.

Van der Vlugt: “Als je de klant écht verder wilt helpen, moet je gezamenlijk onderzoeken wat de technologische trends voor zijn business betekenen en hoe hij daarop kan inspelen. Dat houdt dus in dat je je kantoor veel meer moet openstellen voor klanten, partners en andere partijen.”

Wie een kijkje wil nemen, is dus welkom.

Bron: Facto Online april 2019