Digital

Digital

Nieuws

Nederlandse werknemer wil mobiel vrij vragen

Nederland loopt voorop als het gaat online uitvoering van administratieve human resources-taken. Toch is er nog ruimte voor verbetering, schrijft FM.nl. Nederlandse werknemers zijn namelijk niet tevreden, ze vinden dat ze niet genoeg eenvoudige administratieve HR-taken op mobiele apparaten kunnen doen en vaak nog achter een echte computer moeten plaatsnemen om te voldoen aan de eisen van personeelszaken. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx, een bedrijf waar wij nog nooit van hebben gehoord, maar dat toch wereldwijd opereert.

Een paar cijfers voor Nederland. Slechts 14 procent van de Nederlandse werknemers dient zijn onkosten mobiel in. Liefst 34 procent levert zelfs nog een papieren onkostenstaat in bij de baas. Verlof aanvragen lukt wat vaker digitaal: 16 procent kan dit volledig mobiel, ongeveer 20 procent gebruikt een combinatie van vaste en mobiele apparaten en 36 procent vraagt vrij via vaste apparaten. 72 procent digitaal dus, niet slecht!

Niettemin moet het beter en mobieler, vindt FM.nl. De reden: “De gemiddelde persoon checkt zijn telefoon ongeveer 50 keer per dag.”

Bron: FM.nl maart 2019