Digital

Digital

Nieuws

Werken in je woonkamer en meer moderne dingen

Managementsite schetst het beeld van het kantoor van de toekomst: “Het is 2050. Je zit thuis aan de keukentafel en zet je virtual reality-bril op. De keuken verandert plotseling in een vergaderkamer. Links van je zit een collega uit New York, rechts je baas die aansluit vanuit zijn kantoor in Londen. Het overleg kan beginnen.”

Een spel met de werkelijkheid, dankzij technologische ontwikkelingen als augmented reality (AR), virtual reality (VR) en artificial intelligence (AI). Ze doen langzaamaan hun intrede. Zoals ook “chatten met bots” en zelfrijdende auto’s dat hebben gedaan en nog aan het doen zijn. En ze hebben enorme gevolgen voor onze bedrijfsprocessen, werkzaamheden en de manier waarop we samenwerken.

De komende vijftien jaar, schrijft managementsite, verandert al van alles: al onze apparaten raken verbonden, met elkaar en met ons, niet alleen computers met smartphones, maar ook koelkasten met onze oogappels. Op zich zou iedereen kunnen thuiswerken. Lekker rustig en huiselijk. Maar mensen zullen, vanwege hun behoefte aan menselijk contact of omdat ze niet altijd thuis willen zijn, blijven zoeken naar steeds nieuwe ontmoetingsplaatsen ”waar professionals in allerlei functies en achtergronden samenkomen. De kantooromgeving verandert dus in een community waar geleerd kan worden van mensen uit verschillende vakgebieden.”

Later in je werkleven gaat je eigen hologram bij een klant op bezoek. Nieuwe generaties werkenden schijnen persoonlijke binding steeds minder belangrijk te vinden. Daardoor vervaagt de grens tussen werk en privé en schuiven het fysieke en virtuele in elkaar. Steeds ingewikkelder werkzaamheden zullen door robots worden overgenomen.

Aldus managementsite.nl. Een vage beschrijving. Waar je nog niet bang van wordt.

Bron: Managementsite.nl januari 2019