Digital

Digital

Nieuws

Digitaliseren voorkomt inbraken

Het Belgische Nieuwsblad kopt spectaculair: “Agenten kunnen dieven sneller vatten dankzij… iPads.”
Wat is er aan de hand?
De politie in de plaatsen Harelbeke en Deerlijk heeft een enorme terugloop in woninginbraken vastgesteld. Van 76 in 2017 terug naar 49 in 2018. De reden, volgens de politie zelf: digitalisering!

Een woordvoerder: “We werken met iPads en die lonen. Iedereen die werkt, krijgt zo’n iPad mee op pad. Wie inlogt, krijgt al zijn taken te voor de komende dienst te zien. We kunnen ook opmerkingen toevoegen, waardoor we snel communiceren. Het is een allesomvattende tool, waardoor we sneller kunnen reageren én alles vlotter digitaal kunnen bijhouden. Dat werkt rapper en vlotter dan wanneer alles op papier gebeurt.”

Extra kracht krijgt het digitaal samenwerken door het gps-systeem dat de agenten pop-upmeldingen levert: als een busje agenten “een gevoelige plaats” passeert, bijvoorbeeld een pleintje waar vaak overlast is, krijgen ze een melding van en kunnen ze een extra controle uitvoeren.”

Het onderscheppen van dieven blijkt ook gemakkelijker te gaan. En dat draagt bij aan de vermindering van het aantal inbraken.

Bron: Het Nieuwsblad januari 2019