Digital

Digital

Nieuws

Test voor digitale vaardigheden bestaat

Ook in België zijn digitale vaardigheden steeds belangrijker voor medewerkers van bedrijven. Maar hoe meet je die vaardigheden? Daarvoor stelde Bloovi Me via een partnership met het Nederlandse bedrijf Sqillzer een online test beschikbaar.

Bedoeld voor medewerkers om bij te blijven of hun verbeterpunten in kaart te brengen, bedoeld voor bedrijven om de vaardigheden van hun medewerkers vast te stellen…. en op basis daarvan trainingen te organiseren.

Waarom ontwikkelde Sqillzer de test? Een woordvoerder: “In een digitale werkomgeving wordt werkelijk alles gemeten, behalve het niveau van de mensen die er werken. Dat terwijl professionals een grote behoefte hebben om te weten waar ze staan qua kennis en vaardigheden omtrent digitaal werken. Daar bestaan geen officiële meetinstrumenten voor, in het onderwijs noch de markt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld andere vakgebieden als economie.”

Grote bedrijven als Google en Microsoft hebben een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de test. “Op die manier heeft digital marketing als vakgebied nu ook zijn eigen erkende test.” De naam: De Digital Skills Test.

Zoeken op Digital Skills Test via Google levert overigens een heleboel concurrenten van Sqillzer op. De markt lijkt van akelig leeg opeens angstwekkend vol.

Bron: Bloovi.be december 2018