Digital

Digital

Nieuws

Nederlands kantoor Microsoft ingrijpend vernieuwd

Het Nederlandse hoofdkantoor van Microsoft op Schiphol was al een voorbeeld van ‘het nieuwe werken’ waar veel bezoekers likkebaardend rondkeken. Intussen is het volledig gerenoveerd en geschikt gemaakt voor ‘het nieuwste werken’.

Architectenbureau D/Dock ontwikkelde speciaal voor Microsoft een ‘Micro-Polis’-concept: een flexibele en open omgeving waarin het idee van “een gemeenschap en dagelijkse rituelen en voortdurende verandering” op een natuurlijke manier wordt gerealiseerd.

Het kantoor is een ‘social hub’ geworden en functioneert als een publieke ruimte voor Microsoft-medewerkers, partnerbedrijven, start-ups, scale-ups, klanten, studenten en zelfs kinderen. Liefst 72 procent van de kantoorruimte is toegankelijk voor publiek.

Belangrijke plaats is ingeruimd voor horeca, ontspanning en ruimten waarin enorme bijeenkomsten kunnen plaatsvinden. Ook is er het Lab, een serie ruimtes waar trainingen en cursussen plaatsvinden. Een deel van het kantoor verhuurt Microsoft, ook op flexibele basis.

Tenslotte is er de Silent Lounge, een ruimte waar je je kunt concentreren of juist ontspannen in grote stilte. Bijzondere toegangstunnels dempen alle geluiden van buiten.

Een woordvoerder: “De kantooromgeving is interactief en intelligent. Sensoren meten luchtkwaliteit en de activiteit van mensen die de ruimte gebruiken. Zo kunnen we zien of het gebouw optimaal benut wordt. De functies van ruimtes worden op basis daarvan bijgesteld.”

Bron: Architectenweb december 2018