Digital

Digital

Nieuws

Blockchain tegen plastic

SC Johnson, een Amerikaanse bedrijf dat huishoudelijke schoonmaakspullen verkoopt in plastic verpakkingen, heeft zijn verantwoordelijkheid als duurzaam bedrijf opgepakt en is een samenwerking gestart met Plastic Bank, een recyclingbedrijf voor plastic. De bedrijven willen met blockchain een poging wagen de internationale crisis van oceaanplastic op te lossen.

Hoe hoe hoe?
Ze zullen blockchain-technologie toepassen in de vorm van cryptocurrency tokens om mensen die plastic inleveren te belonen. Er gaat dus niet een blockchain de wereldzeeën in.

Een woordvoerder: “We willen helpen plastic terug te winnen, gelijk aan de hoeveelheid die we in de wereld helpen, door middel van innovatieve recycling- en herstelprogramma’s. Op deze manier kunnen we onze impact op het milieu neutraliseren en tegelijkertijd iets betekenen voor gemeenschappen met overmatige plasticvervuiling.”

Bekend feit is dat landen als China, de Filipijnen, Vietnam, Thailand en Indonesië een overmatige bijdrage leveren aan de plastificering van de oceanen Daar is dus een wereld te winnen.

Bron: Crypto-insiders.nl november 2018