Digital

Digital

Nieuws

Een traininkje Office365 kan geen kwaad

Sataya Nadella, een van de hoogste bazen van Microsoft, heeft als zijn voornaamste levensbestemming geformuleerd het maximaliseren van de adoptie van Microsoft365 en Office365. Hij vindt het vooral jammer dat een groot deel van de gebruikers van Office365 maar een piepklein beetje van de functionaliteit van het pakket gebruikt.
Anders dan vroeger wordt het beheersen van Office-pakketten niet meer beschouwd als een vaardigheid met bijbehorend diploma, maar als een vanzelfsprekendheid. Gevolg daarvan: het is niet meer normaal een Office-cursus te volgen en daarmee ook niet meer normaal je te verdiepen in alle mogelijkheden van Office. Jammer, vindt Nadella, want kantoorwerkers doen zich daarmee te kort.

Een woordvoerder van een trainingsbureau is het uiteraard met de Microsoftbaas eens: “Mensen doen maar wat en gebruiken nog geen 10% van de mogelijkheden die Office365 biedt. Het duurste goed in de bedrijfsvoering zijn werknemers. Voor heel veel van die werknemers is Office365 het belangrijkste dagelijkse middel om mee te werken. Dan is het toch niet zo gek als je ze ook de mogelijkheid geeft om daar meer uit te halen?! De meeste mensen zitten te prutsen met Word, Excel en Powerpoint. En dan heb ik het nog niet over het feit dat ze helemaal niet weten hoe ze Outlook als echte communicatiemachine kunnen laten werken. Laat staan dat er iemand weet hoe hij of zij goed gebruik kan maken van Skype for business.

Het is echt heel treurig gesteld met de vaardigheden van de gemiddelde kenniswerker op het gebied van Office365.“

Bron: Dutchconnect.nl oktober 2018