Digital

Digital

Nieuws

Cyberaanvallen dagelijkse kost in bedrijfsleven

Digitale misdadigers richten zich steeds vaker op kleine bedrijven. Dat schrijft Techzine op basis van een onderzoek van Alert Online, een initiatief van de overheid. Meer dan de helft (53 procent) van de kleine bedrijven in Nederland weet dat ze te maken hebben gehad met cyberaanvallen die de bedoeling hadden geld of gegevens buit te maken.
Dat heeft de aandacht voor betere beveiliging van informatie evenwel niet versterkt. “Ondanks dat de cyberdreiging toeneemt, maken bedrijven zich steeds minder zorgen over hun digitale veiligheid.”

Minister Fred Grapperhaus van Justitie en Veiligheid spreekt klare taal: “Steeds meer kleine bedrijven werken digitaal. Dat biedt kansen om makkelijker en sneller het werk te doen, maar maakt een bedrijf ook kwetsbaar.”

De risico’s voor kleine ondernemers zijn duidelijk: als één medewerker op een foute link klikt, ligt het hele bedrijf meteen stil. Alsof iemand een stalen pen tussen de raderen steekt. Dat is niet alleen schadelijk voor het bedrijf, maar ook voor de klant en dus voor de economie als geheel.

Grapperhaus huivert ervan en stelt 1,2 miljoen euro beschikbaar voor training en voorlichting voor het mkb.

Bron: Techzine.nl oktober 2018