Digital

Digital

Nieuws

Duitsland zit in digitale bezemwagen

Duitsland is een land met een groot verleden, maar de toekomst is in gevaar omdat het land veel last heeft van instabiel internetverkeer en een gebrek aan visie op digitalisering in de politiek. Dat zegt IT-ondernemer en -hoogleraar August-Wilhelm Scheer tegen het Financieele Dagblad.

Er lijkt een patroon in te zitten. Eerder al konden we lezen dat vakantiegangers op de grens van Duitsland en Polen wisten dat ze in Duitsland waren als ze GEEN verbinding meer konden maken met internet.

Ook Scheer is duidelijk: “Op de snelweg verlies je telkens verbinding. Hoe kun je praten over autonoom rijden in met internet verbonden auto’s als de internetverbinding slechter is dan in veel derdewereldlanden?”

Scheer is duidelijk bezorgd over zijn vaderland. Dat is groot geworden door fabrieken waarin allerlei dingen werden gemaakt, auto’s bijvoorbeeld, maar juist die maakindustrie moet snel veranderen door de rondrazende digitalisering en dataverzameling. Hij is somber:
“De politiek heeft de competenties zelf niet in huis en de verantwoordelijkheid voor digitalisering is versnipperd.”

Dat de Duitse economie bloeit, is volgens bedrieglijk. Actie is nodig: “Bedrijven zoals Google kunnen algoritmen ontwikkelen maar wij hebben traditioneel de productexpertise. Wij moeten versnellen in het verbinden van nieuwe technologieën met onze bestaande producten.”

Bron: Het Financieele Dagblad oktober 2018