Digital

Digital

Nieuws

Nederlandse industriëlen ontevreden over kabinet maar niet bang voor digitalisering

Industriële ondernemingen in Nederland zijn - what’s new - over het algemeen ontevreden over het kabinetsbeleid. Deze ondernemingen vinden ondernemen maar wat moeilijk in de huidige tijd: ze hebben tekort aan goed opgeleid technisch personeel, ze moeten de uitstoot van broeikasgassen enorm verminderen en hebben te maken met genadeloze internationale concurrentie.

Uiteraard vinden ze dat het kabinet hun moet helpen. Ze geven het industriebeleid van het kabinet Rutte slechts een 5,5, schrijft Het Financieele Dagblad. Een woordvoerder van werkgeversorganisatie VNO-NCW en MKB Nederland: “Het is een krappe voldoende, in ieder geval geen 7 of een 8.” Het kabinet zou vooral meer moeten investeren in technisch onderwijs.

Vreemd genoeg maken de bedrijven zich nauwelijks kopzorgen over digitalisering, robotisering en automatisering. Negentig procent van de ondervraagden is positief over alle technologische ontwikkelingen, vijftig procent verwacht zelfs geen terugval van werkgelegenheid. Uiteraard zal wel de aard van het werk veranderen.

Bron: Het Financieele Dagblad september 2018