Digital

Digital

Nieuws

SharePoint krijgt videoherkenning

Microsoft brengt dagelijks nieuwe dingen in Office365. Soms maken die het leven nog prettiger ook. Een grote vernieuwing is aangekondigd voor later dit jaar: een serie nieuwe Artificial Intelligence-diensten: “Gebruikers krijgen onder meer toegang tot geautomatiseerde transcripties van audio- en videobestanden.”

De transcriptiefunctie gebruikt een speech-to-text engine die Microsoft dit jaar al toevoegde aan Teams, Yammer en Stream voor de transcriptie van meetings. Wartaal? Nee hoor. Techzine legt uit: “De transcripten worden automatisch naast het bestand getoond als het wordt weergegeven in OneDrive of SharePoint. Als een video met collega’s wordt gedeeld via Stream, kan op basis van gezichtsherkenning onderscheid worden gemaakt tussen de personen in de video.” Zo wordt het eenvoudiger om in OneDrive en SharePoint te zoeken naar audio- en videobestanden op basis van de gesprekken die worden opgenomen. Zo kun je niet alleen het typen achterwege laten, maar zelfs de transcriptie naar tekst.

Ook zal Microsoft beeldherkenning toevoegen voor zoekopdrachten. Een woordvoerder van Microsoft in een blog: “Voorgestelde bestanden zijn gebaseerd op de intelligentie van de Microsoft Graph en het inzicht in hoe je werkt, met wie je werkt en activiteit in bestanden die met je zijn gedeeld in Microsoft 365.”

Verder lezen: >>>

Bron: Techzine.be september 2018