Digital

Digital

Nieuws

Digitale stress voor mees en juf

Snappet is een van de grootste Nederlandse systemen (apps) voor reken- en taalonderwijs. Wel 2800 scholen gebruiken het. Het nieuwe schooljaar begon ouderwets voor wie al een tijdje meeloopt in de IT: storingen! Veel meesters en juffen in paniek. Een woordvoerder van de scholen: “Dit is wel even stressen.”

Snappet is lekker modern: het zorgt ervoor dat leerlingen tablets kunnen gebruiken in plaats van schriften en werkboeken. De app reikt leerlingen instructies, oefenstof en toetsen aan, kijkt opgaven na en past het niveau van de stof zelfstandig aan.

De storing aan het begin van het schooljaar bestond vooral uit het niet kunnen inloggen. Een aantal ochtenden achtereen zorgde de storing voor de eerste achterstanden in het lesprogramma. De enige oplossing: improviserende basisschoolleraren. De woordvoerder: “Gelukkig is er genoeg oefenmateriaal online te vinden, en we kunnen op papier ook nog van alles doen.‘”

De leverancier van Snappet: “Voor nu is het verholpen, op dit moment wordt hard gewerkt om zulke storingen in de toekomst te voorkomen.”

Bron: Algemeen Dagblad september 2018