Digital

Digital

Nieuws

Nederlandse overheid gaat mee in digitale vaart der volkeren

De Nederlandse overheid start in 2020 een onderzoek naar de mogelijkheden van het gebruik van automatische gezichtsherkenning en vergelijkbare vormen van biometrische identificatie. Tegelijkertijd zijn er plannen om de IT-infrastructuur voor het aanvragen van paspoorten en identiteitskaarten te vernieuwen. Dat schrijft Security.nl.

De bedoeling van de overheid is digitalisering in te zetten om het contact tussen overheid, burgers en ondernemers te verbeteren en de toenemende mogelijkheden van digitale identiteitstoepassingen optimaal te benutten.

Onderdeel van het onderzoek van de overheid zal zijn een proef met identiteitsgegevens op smartphones voor mensen die regelmatig internationaal vliegen. Tien gemeenten zullen diverse nieuwe digitale identiteitstoepassingen testen. En de rol van blockchain-technologie bij digitale identificatie en verificatie zal in kaart worden gebracht.

Alle experimenten en ingrepen moeten ook bijdragen aan een betrouwbaarder, praktischer en minder fraudegevoelig Nederlandse identiteitsstelsel.

Bron: Security.nl zomer 2018