Digital

Digital

Nieuws

De opdracht: een toekomstbestendig CV

Vroeger deed je een opleiding tot vakman en als je je opleiding had voltooid, werkte je tot aan je pensioen als vakman. Revoluties in het werk deden zich wel voor, maar strekten zich uit over tientallen jaren.

Die tijd is voorbij. De revoluties volgen elkaar in razendsnel tempo op en het vak dat je leerde op je twintigste, bestaat op je vijfentwintigste niet meer. Emerce.nl is er duidelijk over: “Je skills worden belangrijker dan je diploma’s. Leren doe je niet meer van je vierde tot en met je tweeëntwintigste levensjaar, maar continu en het liefst on the job.”

Kun je je enigszins voorbereiden? Natuurlijk! Je moet veranderbereidheid aanleren en beseffen dat voor succes in je toekomstige werk twee factoren doorslaggevend zijn. Allereerst je karakter en persoonskenmerken als creativiteit, analytisch denken, probleemoplossend vermogen en emotionele wendbaarheid. Deze menselijke eigenschappen horen tegenwoordig bovenaan je CV te staan. De tweede factor: je technische vaardigheden blijven ontwikkelen. Dat betekent feitelijk: cursussen volgen en je verdiepen in belangwekkende ontwikkelingen. Emerce noemt het: zorgen voor een toekomstbestendig CV.

Het kan op allerlei manieren, maar één aanbeveling staat als paal boven water? “Zorg dat je relevant blijft in dit digitale tijdperk en zorg dat je skills-set niet slijt, maar juist aansterkt.”

Bron: Emerce.nl zomer 2018