Digital

Digital

Nieuws

Heerlijk overzichtelijk plannen op papier

Je moet je vandaag de dag natuurlijk wel uitgebreid verantwoorden als je niet digitaal werkt. Het Carrec Technocenter plaatste een berichtje op zijn Facebookpagina waarop te zien was dat het bedrijf werkt met “een klassiek planbord met felgekleurde afspraakkaarten”. AMT.nl ging erop af en vroeg aan de directeur van het bedrijf, notabene een technisch bedrijf, waar deze ouderwetsheid vandaan kwam.

De directeur:
“Op een planbord zie je meteen waar ruimte is. Omdat onze werkzaamheden zich niet altijd goed laten plannen, is de werkorder leidend voor de planning. Er valt weleens iets tegen waardoor het werk uitloopt. Twee jaar geleden hebben we een uitstap gemaakt naar digitaal plannen. Dat was geen succes. Voor mijn gevoel was ik meer tijd kwijt aan het bijhouden van het systeem dan het aan tijdwinst opleverde. Toen zijn we snel weer overgegaan op papier.”

De komende maanden moet maar blijken of digitaal plannen de toekomst is. Ik vind een planbord zelf bijzonder prettig om mee te werken. Ik doe het grootste deel van de e-mailcontacten met klanten en de telefoonafhandeling. Op een planbord zie je direct waar ruimte is en welke leenauto’s beschikbaar zijn.”

Bron: AMT.nl zomer 2018