Digital

Digital

Nieuws

Chinese president dol op blockchain

De Chinese president Xi Jinping heeft in een redevoering duidelijk laten weten dat China een vooruitstrevend digitaal land is. China zet zwaar in op blockchain, maar ziet de bitcoin liever vandaag dan morgen verdwijnen. Xi Jinping zegt zeker te weten dat een nieuwe generatie aan technologieën opkomt die de globale economische structuur volledig zal veranderen.

Een merkwaardig vertaald citaat van de Belgische site Techzine: “Een nieuwe ronde op vlak van wetenschappelijke en industriële revoluties timmeren aan een nieuwe, globale innovatiekaart en veranderen de globale economische structuur.”

Xi vindt de bitcoin verschrikkelijk omdat het anonimiteit in de hand werkt en daarmee een uitstekend wapen is voor belastingsontduikers, drugsdealers en gokkers. Het is al vanaf 2017 niet meer mogelijk bitcoins te converteren naar Chinees geld en vanaf 2018 ‘verloochent’ China exchanges van cryptomunten.

Blockchain vinden de Chinezen wel weer prachtig, ter ondersteuning van handelsketens, delen van medische gegevens, voedselveiligheid en financiële transacties.

Van China is bekend dat het alleen wil innoveren op terreinen waar het een voorsprong kan nemen op de rest van de wereld.

Bron: Techzine.be juli 2018