Digital

Digital

Nieuws

Rabobank vervangt Bitcoin

De Rabobank is een vooruitstrevende bank en heeft daarom het verschijnsek van blockchain omarmd. De bank ging onlangs van start met het online handelsplatform we.trade, een initiatief van negen banken om internationale handelstransacties te vereenvoudigen.
We.trade zorgt voor minder risico’s voor bedrijven bij internationale handel en maakt het makkelijker om financieringen en garanties voor die financieringen te bieden.
Rabobank lijkt dit te hebben afgekeken van de startup Bitbond die naam maakt met de inzet van blockchain (en specifiek Bitcoin) om snel geld over te maken binnen Europa.

We.trade doet het zonder Bitcoin, want het is nu eenmaal de corebusiness van banken om geld te verschuiven: we.trade gebruikt blockchain om transacties vast te leggen.

De MKB-sector is een voor de hand liggende klant: zakelijke partners vinden elkaar op het platform en sluiten transacties af. Banken handelen de transactie verder af. Zo wordt de bank niet overbodig (terwijl die dat eigenlijk wel is) en heeft de klant nog het gevoel op iets meer te kunnen vertrouwen dan techniek alleen.

Bron: Dutchcowboys.nl juli 2018