Digital

Digital

Nieuws

Werknemer getergd door digitaal achterlopen

Veel bedrijven in Europa lopen technologisch een beetje achter de troepen aan en veel werknemers lijden daaronder. Dat schrijft Computable op basis van een onderzoek van Unisys in twaalf landen.
Het bedrijf vroeg werknemers naar de invloed van de technologie op hun dagelijks werkleven. Daaruit bleek dat een ouderwetse manier van werken een bedrijf duur kan komen te staan: het leidt tot ongemotiveerde werknemers die minder goed presteren.

In België blijkt zelfs een derde van de werknemers mateloos geïrriteerd te zijn door de ouderwetsigheid van hun werkomgeving. Een woordvoerder van Unisys: “De cijfers tonen een duidelijk patroon voor de huidige Belgische digitale werkplaats: bijna een derde van de mensen die werken voor achterblijvers in technologie, heeft het gevoel dat verouderde apparatuur hun productiviteit beperkt, met veel frustratie tot gevolg waardoor die werknemers zelf al naar een mogelijke exit kijken. (…) Toestellen met de juiste applicaties en productiviteitstools uitrusten is van cruciaal belang voor de beschikbaarheid en hun engagement.’

Elders gaan werken
Het mag dan ook niet verbazen dat bij bedrijven die achterlopen 10 procent van de Belgische werknemers overweegt om elders te gaan werken. In Nederland is dat 7 procent. Bij bedrijven die het voortouw nemen in technologie is dit amper 2 procent. Vooral voor België is dit verontrustend omdat hier slechts 27 procent van de respondenten zijn bedrijf tot de technologische leiders rekent. Dat is minder dan het wereldwijde gemiddelde (32 procent).

Aanbeveling van de onderzoekers. Organisaties moeten hun technologie en bedrijfsprocessen op de juiste manier moderniseren. Als ze dat combineren met de juiste training-, automatisering- en intelligentietools gaan werknemers met aanmerkelijk meer plezier naar hun werk.

Bron: Computable.be juni 2018