Digital

Digital

Nieuws

BMW met Microsoft Office 365

BMW en Microsoft gaan samenwerken. Office 365 wordt geïntegreerd in de auto’s van het Duitse automerk en BMW wordt een app in de Office 365 store. Alleen zo kunnen bestuurders hun mails en agenda veilig en zonder risico bekijken en kunnen gebruikers van Office 365 een BMW besturen.

BMW zal de functies van Microsoft Exchange opnemen in zijn boordcomputers. Met stembediening kun je als altijd doorwerkende chauffeur je mails laten voorlezen, maar ook agendapunten van vergaderingen en het adres van afspraken beluisteren. De mobiele assistent van BMW wordt een bemoeial en zal de bestuurder wijzen op de ideale vertrektijd. Waarbij ie rekening houdt met het verkeer.

Het systeem wordt bruikbaar met iOS en Android. Apple-liefhebbers rijden toch liever in een Volvo. De persoonlijke gegevens van de bestuurder komen niet op straat te liggen: die worden door een viercijferige pincode (0000) beschermd..

Klanten krijgen een de nieuwe functionaliteit in de testperiode van één maand aangeboden voor slechts één euro. Daarna moeten ze kiezen tussen een abonnement van één of drie jaar

Bron: Autogids.be juni 2018