Digital

Digital

Nieuws

Digitale werkplek maakt mens blij

Werknemers die werken in een digitale werkomgeving zijn productiever, tevredener, gezonder en beter gemotiveerd dan mensen die werken in omgevingen die op allerlei vlakken achterblijven en waar documenten nog worden opgeslagen op de netwerkschijven. Dat blijkt uit een internationale studie van Aruba, onderdeel van Hewlett Packard en dus wellicht niet geheel belangeloos.

In het onderzoek wijst Aruba op de zakelijke en de persoonlijke voordelen van digitale werkplekken en beschrijft het hoe bedrijven die zich focussen op digitalisering de concurrentie te snel af zijn en makkelijker dan anderen toptalent weten te strikken.

Bijvangst van het onderzoek is de vaststelling dat digitaal onderlegde werknemers meer risico nemen bij data- en informatiebeveiliging. Het zijn kennelijk zorgelozer en vrolijker mensen die niet van alles de zware en zwarte kant zien.

Een woordvoerder van Aruba: “De essentie van het begrip werkplek verandert nu bedrijven zich realiseren dat een effectieve ruimte gericht is op de werkstijlen van verschillende generaties en persoonlijkheden. Dit leidt tot nieuwe processen waarbij dit soort ruimtes tot stand komen dankzij IT-oplossingen, systemen en het interieur, en in samenwerking met werknemers.”

Bron: Dutch IT channel juni 2018