Digital

Digital

Nieuws

Nederlandse sociale platformen populair voor interne communicatie

Wie denkt dat de prachtproducten van Microsoft de meest gebruikte sociale platformen vormen, vergist zich. De interne communicatie binnen Nederlandse organisaties wordt namelijk vooral ondersteund door producten van Nederlandse makelij. Dat schrijft Marketingfacts.nl.

Een onderzoek onder 140 organisaties maakt duidelijk dat driekwart van hen de interne communicatie ondersteunt met een of meerdere digitale platformen. Een op de drie organisaties stelt zelfs vier of meer platformen beschikbaar. Een beetje keuzestress voor de eindgebruiker kan immers geen kwaad.

Yammer was ooit de populairste. Die tijd is voorbij. Microsoft is nog wel bij bijna de helft van de organisaties de leverancier van het platform. “Die groei lijkt vooral te worden gestimuleerd door de snelle opkomst van Office 365.”

Verrassend is wel dat 53 procent van de organisaties tenminste een van de bekende platformen van eigen bodem inzet. Te weten Embrace, Plek, Iris Intranet, Viadesk, Harmonics, Pleio, Mett, Speakap, iWink, Seneca of A&M Impact.

Bron: Marketingfacts.nl mei 2018