Digital

Digital

Nieuws

Alleen flexibele bedrijven krijgen goed personeel

Rob Cools, ‘account executive financial management’ bij Workday, vertelt aan Dutch IT-channel hoe de nieuwe rolverdeling tussen medewerker en technologie eruit zal zien de komende jaren.

Cools weet zeker dat technologie bijna al het werk voor ons gaat doen. Ook medewerkers is financiële functies en in personeelszaken krijgen ermee te maken. Niet iedereen zal het even gemakkelijk oppakken, denkt hij: “Juist op de afdelingen HR en finance zitten veel mensen die niet staan te springen om meer technologie die het werk doet. Ze hebben jarenlang op een bepaalde manier gewerkt en willen dat graag zo blijven doen.”

Helaas helaas, of gelukkig, iedereen moet eraan geloven. Elke organisatie, en elke medewerker van elke organisatie, moet meegaan in de nieuwe ontwikkelingen. De computer is namelijk niet alleen sneller, maar ook slimmer dan de mens. Cools: “We leggen het af tegen de technologie op snelheid van handelen en op snelheid van interpretatie.” De toekomst zal zijn dat de medewerker zijn werk doet op basis van wat de computer zegt.

En dat proces, “handelen op basis van inzicht vanuit data”, is de basis van de technologie die Workday levert aan klanten, zegt Cools. Wat begint als een zogenaamd interessante visie op het nieuwe werken, blijkt dus gewoon een geolied marketingpraatje te zijn.

Bedrijven, eindigt Cools zijn verhaal, moeten flexibel zijn om succesvol te zijn. Anders zijn ze niet aantrekkelijk voor jonge, hoogopgeleide werknemers. “Jonge mensen die opgegroeid zijn in de digitale wereld en zich veel makkelijker aanpassen aan alle veranderingen.”

Bron: Dutch IT-channel mei 2018